Oostenrijker wint privacyzaak over Facebook

Facebook

Het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat Amerikaanse niet zomaar gegevens van EU burgers mag opslaan in Amerika. “Voor Europese bedrijven is dit problematisch”, aldus Jitty van Doodewaerd van de DDMA. “Als Europa formeel besluit dat gegevens uitgewisseld mogen worden met een land buiten de EU, kan deze beslissing voortaan altijd teruggedraaid door de nationale privacy toezichthouders. Begint een bedrijf er dan nog aan?” De uitspraak kan ook de nodige consequenties hebben voor Amerikaanse bedrijven als Google en Facebook. Die zullen eigen datacenters moeten inrichten voor Europese data. Lees verder »

Blogs

Data academie: “Kennistekort ondermijnt economische kansen big data”

data academie banner

DDMA Commissie Interactieve Marketing zoekt een nieuw commissielid

job

De DDMA commissie Interactieve Marketing heeft een zetel beschikbaar voor een nieuw commissielid. Voor de diversiteit van de samenstelling zoekt de commissie een persoon die werkzaam is aan de klantzijde. Voor meer informatie over de doelstellingen en output van deze commissie kun je terecht op de speciale commissiepaginaLees verder »

Is dit het einde van de Safe Harbor regeling?

ROTTERDAM - De haven van Rotterdam, gemaakt door een octocopter, een op afstand bestuurbare helikopter waarmee foto- of filmopnamen vanuit de lucht kunnen worden gemaakt. Het aantal zeeschepen dat vorig jaar in de Rotterdamse haven afmeerde, is met 2347 gedaald naar 32.057. Oorzaak van de daling is volgens het Havenbedrijf Rotterdam het gebruik van grotere schepen, de economische crisis en minder afvaarten bij de veerdiensten. ANP PAUL RAATS

Europese Hof van Justitie kritisch op gegevensuitwisseling tussen EU-VS

Europese landen mogen Amerikaanse bedrijven verbieden persoonsgegevens van klanten naar de VS te verhuizen. Zo luidt de conclusie van Yves Bot, de Advocaat-Generaal van het Europees Hof van Justitie. De uitspraak volgt op een klacht van de Oostenrijkse rechtenstudent en privacyvoorvechter Max Schrems die naar het Hof stapte omdat hij niet wil dat Facebook zijn data op servers in de Verenigde Staten zet. Met deze uitspraak zet Bot een dikke streep door de regels voor gegevensuitwisseling die tot nu toe de standaard waren. Lees verder »

Lees oudere artikelen